2020. december 15. 15:56 - Mr. Jakab János

Feeder bot tesztek 2. rész

Az általam használt második feeder bot tesztje. a Nevis Vanity Carp feeder XXH 80-220 g 390 cm.

Nevis Vanity Carp feeder XXH 80-220 g 390 cm

 nevis_vanity_carp_feeder_390_xxh_2.jpgNevis Vanity Carp feeder XXH 3.90 m 80-220 g

Erre a botra azért esett a választásom, mert szerettem volna folyóvízi horgászatra egy keményebb botot, amivel a nagyobb súlyú etetőkosarakat is ellehet juttatni az erősebben áramló vízbe. Illetve tavi horgászat esetén távolabbi területeket is meg lehet célozni vele, nagyobb tömegű kosarakat használva. Valamint a legérzékenyebb spiccet használva finom keszeges horgászatot is lehetővé teszi.

Nevis Vanity Carp Feeder botcsalád széles dobósúly tartománnyal rendelkezik, így mindenki megtalálhatja a magának megfelelőt. Progresszív akciójuknak köszönhetően terhelés hatására fokozatosan felkeményednek az alaphelyzetben rendkívül érzékeny botok. A nagy távolságok elérése érdekében a rezgőspiccek is extra méretű gyűrűkkel rendelkeznek. Ezzel tökéletes fárasztási és dobási tulajdonságokat produkálnak. A rezgőspiccen lévő duplán alátámasztott gyűrűnek köszönhetően strapabíró botot alkotott a Nevis. A bottest anyaga IMT-10-es Power karbon, amely gerincessé, de mégis könnyűvé teszi a botot. Hihetetlen mértékű erőtartalékokkal rendelkezik a Vanity Carp Feeder botcsalád. Egy átlag feletti tulajdonságokkal bíró, de még elérhető árú, távdobásra is alkalmas feeder bot. Azoknak is akik az érzékeny szerelékükkel a távoli halakat is szeretnék a horgukra csalni. A bot spiccei is nagy méretű gyűrűkkel lettek szerelve, ezzel is növelve a dobótávolságot és egyben véd a tavaszi szöszök ellen is.

6_46_kg-os_tokhal_farasztasa_kozben_a_nevis_vanty_carp_feeder_xxh_3_90_m_80-220_g_bot_copy.jpg6,46 kg-os tokhal fárasztása közben a Nevis Vanty Carp feeder XXH 3,90 m 80-220 g bot.

A bot szintén "B" akciójú ugyanúgy mint az előző cikkemben az Arno Intruder. A képen jól látható a fárasztás során valóban csak az első harmad dolgozik, mivel kicsit keményebb a bot. Ez azonban nem azt jelenti, hogy nincs még a botnak erő tartaléka. Ez később egy közel kilenc kg-os, nyurga ponty kirohanásainál tapasztalhattam meg, pontosan mikor kellett, felkeményedett. Fárasztás során éreztem, hogy keménysége ellenére nagyon jól dolgozik, jól közvetíti a hal minden rezdülését. Part közelben sem kellett erőltetni, csak tartanom kellett, hogy végezze a dolgát.
A light (Lágy) heggyel élmény a keszegezés a bot keménysége ellenére is. Persze azért ne várjuk azt a lágyságot, amit egy medium bot nyújt.
Véleményem szerint a három spiccel, mind a keszeges, mind a nagyhalas horgászatra alkalmas.

Orsó

Az orsó választás ehhez a bothoz adott volt egy meglévő 60-as nyeletőfékes orsó személyében. Gondoltam teszek egy próbát a meglévővel, ha nem passzolnak egymáshoz ráérek kicserélni egy mérettel kisebbre. Ahogy ráapplikáltam (felraktam) éreztem nem lesz gond, illeni fognak a egymáshoz. Persze tévedhetek is, hisz a gyakorlat mutatja meg a valódi igazságot. Az eltelt hosszabb idő óta bátran kijelenthetem, ehhez a bothoz illik a 60-as orsó. Nem túl sok.

Zsinór

Mivel többnyire folyóvízi horgászatra használom, így 0,20-0,22-es átmérőjű zsinór kerül az orsóra, fonott dobóelőkével. Tavon a távdobás, és nagyhalak fogása reményében 0,25-ös méret lett a megfelelő. Egyre több helyen tilos a fonott dobóelőke használata, ezért indokolt a vastagabb zsinór. Van olyan hely, ahol 0,35-nél kisebb átmérőjű zsinór használata tilos.

Összegzésképpen ez a bot megfelelő választás lehet mindenki számára, aki tavon, vagy folyóvízen szeretné használni. Nekem nem okozott még csalódást, halat sem vesztettem még, a bot keménysége miatt.

Remélem a két feeder bot leírásával segítséget tudtam nektek nyújtani, és kívánom hogy sok szép élményetek legyen.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://horgaszkalauz.blog.hu/api/trackback/id/tr2616340808

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása