2022. július 26. 14:05 - Mr. Jakab János

Halban gazdag horgász élmény.

Pár hónap kihagyás után ellátogattam a  Pápa-Borsosgyőr Strandi tóra, egy rapid method feederes horgászatra.

 

Felszerelés:

A jól bevált két botomat vittem magammal, mondhatni "öreg bútor darabok", de strapabíróak, és teszik a dolgukat.

Bot, orsó, zsinór:

  1. ARNO Intruder Carp Feeder Heavy 390 cm 60-120 gr orsó egy 50-es nyeletőfékes, a zsinór 0,25 Abrassion. Végszerelék 50 gr-os method kosár, 0,14-os fonott előke 10 cm, és Gamakatsu G-Carp Specialist RX BL szakáll nélküli horog 8-as
  2. Nevis Vanty Carp feeder XXH 390 cm 80-220 gr rajta egy 60-as szintén egy nyeletőfékes orsó, a zsinór 0,25-ös Carp Expert Carbon fekete. Végszerelék megegyezik az előző boton lévővel.

Etetőanyag, csali:

Elsőnek  Benzar Mix Serie Fermented mézes ananász etetőanyag termékmintáját próbáltam. Másodiknak a Carp-Zomm Halibut Pellets használtam. Csalinak a Timár Mix - Method Double Pellet - Édeskukorica 11 mm, Timár Mix Fluo pop-up Vajsav, és Tímár Mini Pop-Up 11 mm Halibut.

benzar_ferment_mez_ananasz.jpg carp-zoom-halibut-pellet-2-mm_1.jpg double_pellet_7-11_mm_sweetcorn_2_copy.jpg timar_fluo_pop-up_vajsav_copy.jpg
mini_pop-up_11_mm_halibut_copy.jpg

Horgászat:

Korai érkezést terveztem, hát picivel nyitás után meg is érkeztünk. A horgász helyeket már jócskán elfoglalták, de szerencsémre sikerült egy számomra szimpatikus helyet találni. Össze raktam a botjaimat.

strandi_to_2.jpg

Úgy gondoltam a nád fal előtt lehetnek a halak, de ha kell megkeresem őket. Mindkét botot bevetettem. Az egyiket közvetlen a nád fal elé, a másikat tőle balra kb: 30 méter távolságra. A beállított távolság után mindkettőt beklipszeltem, majd hogy vissza találjak a megfelelő helyre, jelölő filccel meg is jelöltem a zsinórt. Úgy látszott a 30 m működik elsőre, alig a bedobás után görbült a spicc, és futott le a zsinór. Nagy halra tippeltem a vehemens kapást érezve, de fárasztás során éreztem nem nagy, csak jó erőben lévő kb: 3 kg körüli hal lehet. Nem sokat tévedtem. Gondoltam ha ez így megy, akkor elég lesz egy bottal is horgászni, de ebben a pillanatban rácáfolt az élet, máris kapás jelentkezett a nádfal előtti boton. Újabb fárasztás és egy 2 kg körüli ponty lett a jutalmam. Újabb dobás következett, mindkét szerelék vissza az előző helyére. Erőteljes spicc görbítés után nagyobb ponty került a merítőbe. Kicsit hosszabb várakozást követően, nagyon vehemens kapás jött, majd letépte a botot a rodpodról, pedig a nyeletőfék be volt kapcsolva. Mi lett volna ha nem? A kirohanásából a nyílt víz felé, amurra tippeltem, és igaz is lett, kicsit hosszabb küzdelem után egy 7,4 kg-os amur került a bölcsőbe. Közben elfogyott a mézes ananászos etető anyag, pedig eddig jól adta a halat. Vagy amúgy is ettek volna, nem tudni? Teljes elfogyása előtt előkészítettem a jól bevált Carp Zoom 2 mm-es halibut pelletet. Ezzel folytattam a további horgászatot.

img_20220714_085010_copy_1.jpg img_20220714_092921_copy.jpg img_20220714_095045_copy.jpg

Rövid szünet után ismét érdeklődő jelentkezett a felkínált csalira, egy 7 kg feletti ponty. Majd csak ezután kezdődött a csavar, ismét erőteljes kapás, ahogy megemeltem a botot éreztem, ez egy jó hal lesz. Húzott rendesen, kis ideje küzdöttem vele, amikor is a másik boton is kapás jelentkezett, csak futott le a zsinór a nyitott nyeletőfék mellett. Nem ijedtem meg, volt már ilyen kettős kapással dolgom, most azonban egy vehemens hallal akadtam össze, aki nem hagyta magát, félő volt hogy a körülöttem lévő horgászok szerelékét is összekuszálja. Szerencsére a feleségem észlelte a gondomat, miszerint egyszerre két halat nem bírok fárasztani egy időben, így besegített kicsit. Nagy volt az izgalom, hisz egy merítőnk volt, mi lesz ha egyszerre húzzuk ki a halat? A horgászok védőszentje mellénk állt, így sikerült a kisebbik halat megszákolni a páromnak. Én pedig tovább küzdhettem a nagyobb testvérével, a végén kiderült 9,13 kg-ot nyomott. Rövidebb, hosszabb várakozást követően még szépen jöttek a halak 7 kg, 6 kg, 4 kg.....és még sok.

img_20220714_115653_copy.jpg img_20220714_111433_copy.jpg img_20220714_112222_copy.jpg img_20220714_130037_copy.jpg


A legtöbb hal a 30 m-es távolságról jött, a mézes-ananászos etetőanyag mellett, halibut pellet is jól működött újfent. Ma csak Timár Mix - Method Double Pellet - Édeskukorica 11 mm volt a favorit, a vajsavas, vagy más ízesítésű pop-up nem volt nyerő.

Még folytathattam volna a horgászatot, de úgy gondolom hogy az 5 órás horgászat alatt sok sok szép halat fogtam és rengeteg élménnyel lettem gazdagabb. Pár horgásztárs oda is jött hozzám érdeklődni, hogy milyen csalival és technikával fogom a halakat, mert nekik kevesebb jutott ki a jóból. Nincs titok....szívesen és örömmel mondtam el az én verziómat.

Görbüljön!!!!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://horgaszkalauz.blog.hu/api/trackback/id/tr7617888027

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása