2023. november 02. 09:01 - Mr. Jakab János

Újabb pop-up és aroma teszt II. rész.

Folytatnám a pop-up és aroma teszteket. Ugyanazokat a kiválasztott termékeket, ugyanazon a helyen tettem próbára ismét. Szintén method feeder technikával.

 

A helyszínt már ismeritek Pápa-strandi tó, csak pár héttel később. Most tényleg jó korai érkezést terveztem be, minden akadályozó tényezőt bele számítva. A csillagok állása tökéletes volt fél nyolc előtt már megérkeztem. Közelebb érve látom a várakozó kocsisor vége a főúton áll. Ejnye-bejnye, erre nem számítottam, hisz hétköznap van, nem szokott ennyi horgász lenni. Előfordul megint hely keresés lesz a vég kimenetel? Aztán a 8 órai nyitástól meglepően gyorsan haladtam befelé, a kitűnő személyzetnek hála, gyors volt a beléptetés. Szabad horgászállások is voltak szép számmal, a hatalmas sor ellenére. Akkor irány a kiszemelt hely, ahol próbára tehetem ismét csalikat.

 

A hely.

 Az előző teszt helyétől kissé fentebb, balra.

hely.jpg szemben_2.jpg jobb_oldal.jpg nap_a_jobb_oldalon.jpg
Bevetés helye    Dobás pontosan Előző alkalom Napsütés

 

Etetőanyag, csalik és aroma.

Most etetőanyag csak a Carp Zoom 3 mm halibut pellet. Csali Dovit Joker Krill-Fokhagyma 5 mm, és Timár Method Serie Bloody pellet csoki-narancs 10 mm került gór cső alá. Aroma Carp Zoom CZ Négy évszakos Method folyékony aroma hal-gyümölcs, és a Carp Zoom Favourite folyékony aroma csípős fűszeres. Az elsődleges cél ezek tesztelése, hisz folytatnám az előző tesztet. Természetesen a horgász táskában volt még más csali és aroma is, ha a teszt alanyok nem működnének.

carp-zoom-halibut-pellet-3-mm_1.jpg carp_zoom_favourite_folyekony_aroma_csipos-fuszeres_koncentratum2_copy.jpg carp_zoom_negy_evszakos_method_folyekony_aroma_halas-gumolcsos_2_copy.jpg img_20230626_090155_copy.jpg timar_method_serie_bloody_pellet_csoki-narancs_10_mm_3.jpg

Felszerelés.

Bot Nevis Vanity Carp Feeder 390 XXH 80-220 gr, ARNO Intruder Carp Feeder Heavy 390 60-120 gr.
Főzsinór CARP EXPERT Carbon monofil a Nevisen, Az Arno-n maradt a Carp Zoom Bull Dog Feeder monofil mindkettő 0,25-ös átmérőben.
Feeder kosár 50 gr a Feeder Guru jóvoltából.
Horogelőke Kamasaki Super Braid fonott 0,14 átmérő 10 cm hosszban, horog Carp Zoom FC KO.5 Method feeder horog 8-as, Gamakatsu A1 Carp Green Specialist 8-as. Mindkettőn a horoghoz kötött 10 mm-es csalitüske.

Horgászat.

A halibut pelletet most semmi mással egy kevés vízzel és a Carp Zoom Favourite csípős fűszeres folyékony aromával áztattam be. Szerettem volna tudni milyen hatása lesz ebben a tesztelésben. Míg összeértek az ízek addig előkészítettem a botokat, a csalitüskére felkerül először a Dovit Joker Krill-Fokhagyma, végül megtöltöttem a feeder kosarat. Mindig egy bottal kezdek horgászni, mondjuk az első félórában, ha rögtön van jelentkező akkor várok a másik bevetésével.
A meghorgászandó hely, szemben lévő ritka nád sor előtt, a másikat előttem kb. 8-10 méterre választottam ki. Kezdetnek a nád elé dobtam, megvártam ott mi lesz a kimenetel.

szemben_2.jpg horgaszat_kozben_2.jpg horgaszat_kozben_2_hely.jpg


Szerencsém volt, ahogy leért a kosár, a zsinór talán még be sem állt a víz alatt máris feszült a spicc. Gyors bevágás és már indult is az ellenfél, nem hagytam rögtön húzni kezdtem nehogy a nádba forduljon. Úgy tűnt sikerült kifordítanom, de lendületet vett és beljebb úszott a veszély zónába. Éreztem még a zsinór rángásán, hogy meg van, de nem tudtam kifelé húzni. Rögtön tudatosult bennem ennek nem lesz jó vége. Újabb trükk, lazára engedtem a féket, általában, ha nem érez ellen állást a hal kiúszik az akadóból. Rövid várakozás után megpróbáltam ismét magam felé terelni, nem sikerült, semmi rángatózás bot végen. Itt a vége, ☹ a zsákmány lerázta magáról a béklyót. Hosszas huzavona után, a szerelék vége bent maradt a nád torzsák fogságában, ami ugye nem látszik.
Ebből az lett a tanulság, oké, hogy van ott hal, de netán 5-ből 5 esetleg ott marad? Ez semmi kép sem eredményes horgászatnak nevezhető.
ĺgy jóval visszább a nád elé dobtam újra, nem akartam kockáztatni még egy hal és szerelék vesztést.
Ezután jó kis szünet vette kezdetét, itt volt az ideje a másik bot bevetésének. Feltételeztem tőlem kissé jobbra 10 méterre legyen a meghorgászandó hely.
Ismét szünet kint és bent is, csali csere, csoki-narancs pellet a csalitüskére. Lehet jobban ízlik majd a halaknak. Húsz perc elteltével sem volt semmi reakció, ez egy ilyen nap lesz.
Ám a horgász nem maradhat élmény és hal nélkül, most már, csak a közelebbi távot horgásztam intenzíven, kézzel is betudtam juttatni etetőanyagot, csali csere ismét, Dovit Joker Krill-Fokhagyma került a tüskére. A szorgoskodást aztán siker koronázta.
Erőteljes botvég görbülés a nyeletőfék halkan zümmög a zsinór fut le az orsó dobjáról. Fordítok egyet az orsó dobján megemelem a botot, máris éreztem a szerelék végén lévő súlyt. Most kezd izgalmas lenni, jöhet a fárasztás és végén a szákolás addig nem lehettem biztos abban, hogy enyém lesz a hal. Jó kis adok kapok vette kezdetét, én tekertem a zsinórt fel az ellenfél pedig húzta lefelé. Küzdöttünk mindketten rendesen, a húzáson érezni lehetett nem egy tenyeres keszeg lesz a végeredmény a szákban. Nem rövid küzdelem után egy szép pikkelyes lett a végeredmény.

elso_ponty_1.jpg

7 kg felett

Bizakodva dobtam szereléket újra a helyére. Jó pár gombóc pellet jutott még a feeder kosár mellé a vízbe. Újabb hosszabb szünet, közben rendületlenül repültek a megtöltött etetőkosarak a vízbe, így fenn tartva az etetést. Lassan telt az idő, mikor is komótosan görbült a botvég újfent, bevágás és már éreztem az ellenállást. Vehemens kirohanás volt a válasz, ÓÓÓÓÓÓÓ ez is szép példány lesz, mormoltam fenn hangon. Nem adta meg magát könnyen, bele telt kis időbe míg fotót tudtam készíteni róla. Nagyobb volt, mint elődje.

masodik_1.jpg

Túl a 9 kg-on

Eddig egész jó kis peca alakult ki, igaz a halfogások közt több idő telt el, de nem bántam. Felbuzdulva juttattam vissza a szereléket ismét, most már nem változtattam semmin, a kosárba halibut pellet Carp Zoom Favourite csípős fűszeres folyékony aromával bekeverve és meg locsolva, a tüskén maradt a Dovit Joker Krill-Fokhagyma csali.
Várakozás közben egy finom kis könnyű ebéd elfogyasztására is sor került. Talán a halak is ebédszünetet tartottak mert nem nagyon voltak aktívak.

Ebédszünet után megint etetés és bevetés, a kihagyásnak köszönhetően az újabb kapás 1 óra körül érkezett. Laza komótos bot vég görbítéssel jelezte felém, hogy lássuk ki a keményebb legény. Nem is voltam rest máris megemeltem a botot, a bevágást követően jobbra kitört a halacska, nem mondom, hogy sok időt vett igénybe a fárasztás. De ilyenkor ki is méri, „stopperolja az eltelt időt”? Azért a jó akadásnak és megfelelő szereléknek hála, sikerült megszákolni kis barátomat.

harmadik_ponty2.jpg

6 kg alatt

Mivel általában 4 - 5 órát szoktam eltölteni ezen vízen, illetve máshol is lassan összepakoltam. Úgy vélem, ha három óraelteltével, nincs kapás akkor nem érdemes tovább maradni sehol sem, és ez eddig bejött a tapasztalataim alapján.

Így a két teszt alapján a következőket szűrtem le.

Az első alkalommal a Carp Zoom 3 mm halibut pelletre locsolt Carp Zoom CZ Négy évszakos Method folyékony aroma hal-gyümölcs volt a hatékonyabb, több halat adott viszont az egyed súlyuk kisebb volt.

Második alkalommal a Carp Zoom 3 mm halibut pellet Carp Zoom Favourite folyékony csípős aromával beáztatva, volt az eredményesebb, igaz a halak darabszáma kevesebb volt, viszont tömegre nagyobb voltak.
Csali a Dovit Joker Krill-Fokhagyma 5 mm, mindkét esetben a legeredményesebb volt más csalikkal szemben, a másikakhoz hozzá sem nyúltak.

Így bátran ajánlhatom mindenkinek ezt két aromát, és a csalit, nem fogtok csalatkozni bennük.

Végül köszönöm a figyelmet mindenkinek, aki időt szánt rá és elolvasta ezt kis cikket!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://horgaszkalauz.blog.hu/api/trackback/id/tr9418248707

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása