2021. március 15. 10:00 - Mr. Jakab János

Folytassuk a Pop-Upok, bojlik, lebegő bojlik viselkedését!

Folytatnám a bojlik, lebegő bojlik, és kombinációjuk viselkedés tesztjét!

 

A folytatásban a bojlik, nagyobb pop up-ok és kombinációjuk viselkedését mutatom be. Méretüket tekintve kiválóan alkalmasak a szelektálásra.
Sokat segíthet, hogy a különböző csalijaink hogy is viselkednek a horgászat során. Tudjuk hogy a halak változó vízrétegekben táplálkoznak, ehhez tudjuk igazítania a csalikat. Meder fenéken, vízközt, teljesen a felszínen táplálkozhatnak. Most ezekkel az általam használt csali kombinációkkal a lenti, és kicsit feljebb lévő réteget célzom meg.

Wellmix 20 mm Eper, és Floating Boiles 14 mm Spicy kombináció.

Az epres Wellmix bojliról annyit kell tudni, hogy nagyon attraktív aromával rendelkezik, pillanatok alatt kifejti a csalogató hatását, szoktató etetéshez kiváló, fő összetevője háromféle liszt (kukorica, búza, szója) és magok (repce). Természetesen csalizáshoz is a megfelelő, rövidebb horgászatokra is kiváló választás. Hétköznapi használatban és bojlis versenyen használva az epres ízesítés, mint etető bojli meghozta a kívánt hatást, későbbiekben használva mint csali is kiválónak bizonyult. Az íz kavalkádot fokozva hóemberként, egy fűszeres lebegő bojlit adhatunk hozzá. Vagy még az epres banános lebegő csalival is kombinálhatjuk.

wellmix_bojli_eper_20_mm_floating_boiles_14_mm_spicy_6-os_horog_2_copy.jpg wellmix_bojli_eper_20_mm_floating_boiles_18_mm_spicy_6-os_horog_2_copy.jpg
Wellmix Bojli Eper 20 mm   
Floating Boiles 14 mm
Spicy 6-os horog
Wellmix Bojli Eper 20 mm Floating Boiles 18 mm Spicy 6-os horog

Magában a Wellmix 20 mm-es epres bojli a fenéken nyugszik, a halak a mederfenék kutatása során felszippanthatják és egy 14 mm-es lebegő bojlival kombinálva jobban a látótérbe kerül. A 18 mm-es kombinációval pedig meg is emelhetjük a csalit kissé.

Floating bojli 14 mm Spicy és Banán Eper 18 mm variáció.

A fűszeres, és banán-eper csalik és kombinációi általában a halak érdeklődését felkeltik, mindkét íz világot kedvelik, persze attól is függ mi az éppen aktuális kedvencük. Az biztos ezekkel nem fogunk mellé lőni, csak éppen ki kell választani a megfelelőt. Önmagukban elég jól kiemelik a horgot a mederfenékről, ennek akkor van létjogosultsága, amikor nem teljesen az iszapot túrva táplálkoznak.

floating_boilies_18_mm_banan_eper_6-os_horog_copy.jpg floating_boiles_14_mm_spicy_6-os_horog_copy.jpg
Floating Boilies Banán és Eper 18 mm 6-os horog Floating Boilies Spicy 14 mm 6-os horog

 

 A kettő kombinálva, Hóember

floating_boilies_18_mm_banan_eper_14_mm_spicy_6-os_horog_copy.jpgFloating Boilies 18 mm
Banán Eper 14 mm Spicy 6-os horog

A mederfenéktől feljebb emelve a csalit, nem csak a túrkáló halakat célozhatjuk meg hanem azokat is amelyek a jóval a fenék felett úszkálnak. Kíváncsiságukra alapozva csalogathatjuk őket horogvégre. Nem csak tavon hanem folyóvízen is alkalmazhatjuk, főleg ha a meder nagyon köves,és jól kiemeli a csalit és nem kell a halaknak a kövek közt turkálva élelem után kutatni, ezáltal nem sérül a pikkelyük.

Remélem ezzel a két rövid csali teszttel tudok segíteni nektek a mindennapi horgászatotokban, hogy még hatékonyabb és élményekben gazdagabb legyen a horgászat számotokra. Az én horgászataim során ezek a kipróbált kombinációk jól beváltak tavon és folyóvízen egyaránt, ezért jó szívvel ajánlom mindenkinek.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://horgaszkalauz.blog.hu/api/trackback/id/tr5516442304

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása